Studentenbegeleider

RITCS studentenbegeleider

De studentenbegeleider op het RITCS is het luisterend oor bij allerlei schoolgebonden of studiegerelateerde problemen. Deze kunnen van allerlei aard zijn: financieel, psychologisch of studieproblemen. De studentenbegeleider luistert, adviseert en helpt om via de juiste kanalen de gepaste ondersteuning te vinden. 

Indien je problemen ondervindt bij het opstellen van een studie-of werkplanning, of het lukt je moeilijk de leerstof te verwerken, dan kan de studiebegeleider helpen bij het zoeken naar een goede studeermethode of je begeleiden bij het opstellen van een planning op maat. In samenspraak wordt indien nodig een studiebegeleidingstraject op langere termijn uitgewerkt. 

De studentenbegeleider begeleidt je ook bij de aanvraag van extra faciliteiten en opvolging van je dossier in kader van een functiebeperking of redelijke voorzieningen (bijvoorbeeld bij zwangerschap, werkstudent of in topsportstatuut). Samen met de opleidingsverantwoordelijken wordt gekeken of en hoe we de student met een specifiek probleem het best kunnen helpen. 

De studentenbegeleider is vlot bereikbaar. Wie wil langskomen kan best via e-mail een afspraak maken. Doorgaans is hij op maandag, donderdag en vrijdag te vinden op de eerste verdieping in de Dansaertstraat. Op woensdag zit hij in de Bottelarij.

Zit je met andere vragen, bijvoorbeeld over studiefinanciering, een kot huren, cultuur, sport, mobiliteit, studentenresto’s of projectsubsidies, neem dan zeker eens een kijkje op STUVO

Contact

Graag afspraak per e-mail.

Ombudsdienst /studentenbegeleider Jan Bulckaen
jan.bulckaen@ehb.be

RITCS | School of Arts
A. Dansaertstraat 70
1e verdieping | B-1000 Brussel

Op zoek naar een andere vorm van hulp of ondersteuning? 

De studentenbegeleiders van EhB organiseren tijdens het academiejaar regelmatig workshops, bv. over stressmanagement, uitstelgedrag, zelfvertrouwen of perfectionisme. 
Wil je een en ander liever eerst zelf eens bekijken? Via online zelfhulp vind je alvast heel wat tips en tools, apps en oefeningen die misschien goed bij jou passen. 
 
Hoewel alle gesprekken met je studentenbegeleider strikt vertrouwelijk zijn, is het natuurlijk mogelijk dat je liever met een externe organisatie contact opneemt. Gratis of betalend, via chat of telefoon, het is allemaal mogelijk!  
 
Het staat je ook vrij om een psycholoog in privé-praktijk te consulteren. Informeer je bij je ziekenfonds of ziekteverzekering voor mogelijkheden tot (gedeeltelijke) terugbetaling.  
 
Zoek je uitgebreide informatie over geestelijke gezondheid en de mogelijkheden tot ondersteuning in Brussel-Hoofdstad of Vlaanderen?   
Vergeet niet: ook bij je huisarts kan je terecht voor een luisterend oor en voor vragen over doorverwijzing.  
 
Heb je nu onmiddellijk psychologische ondersteuning nodig? Dan kan je hier meteen terecht via chat of telefoon. 
   
Voor medische of psychiatrische noodgevallen kan een bezoek aan een spoeddienst van het ziekenhuis aangewezen zijn. 
In geval van twijfel of in niet-dringende situaties, consulteer je best eerst je eigen huisarts, of de dokter van wacht
 
Heb je dringend medische of andere hulp nodig (brandweer, politie, ambulance, antigifcentrum, gaslek,…)? Dan bel je best het betreffende noodnummer. Alle nummers zijn gratis en de meeste ervan kunnen altijd gebeld worden, zelfs als je geen belkrediet meer hebt op je gsm. 
 
In geval van een levensbedreigende situatie ga je zo snel mogelijk naar de spoeddienst of bel je dienst 100 of 112.