Studenten vragen via muziek aandacht voor wereldvluchtelingendag
Studenten vragen via muziek aandacht voor wereldvluchtelingendag
Nieuws
Naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag (20.06) schreef de Leuvense band Moody Mae 'Amal', een lied over een tienjarig meisje op de vlucht. Voor de opname van de videoclip vroeg de band aan enkele vluchtelingen en anderstalige nieuwkomers van De Nomade om te figureren. Een handvol studenten van de Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten verzorgden de clip.
Wereldvluchtelingendag is een dag waarop we even stilstaan bij het lot en de moed van alle mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, vervolging en geweld. Baraa is een jonge Palestijnse advocaat die in 2018 gedwongen werd om de Gazastrook te ontvluchten. Via een lange en gevaarlijke tocht kwam hij uiteindelijk in België terecht. Het was altijd zijn droom om een succesvol advocatenkantoor uit de grond te stampen in Gaza, maar door zijn vlucht uit Palestina moest hij die droom noodgedwongen opbergen.Vandaag studeert Baraa Nederlands in Leuven en denkt hij eraan om aan een bachelor te beginnen. Hij hoopt dat hij hier een nieuw leven kan opbouwen en dat de situatie in Gaza op een vreedzame manier kan opgelost worden zodat niemand meer hoeft te vluchten.
"We willen met dit lied het verhaal van alle vluchtelingen onder de aandacht brengen en de vluchtelingen hier de gelegenheid bieden om het verhaal een gezicht te geven." Baraa, een jonge Palestijnse advocaat, is één van die figuranten. Na een moeilijke en gevaarlijke tocht hoopt hij hier een nieuw leven op te bouwen: "Net als alle andere vluchtelingen wil ik een normaal leven, een leven zoals iedereen ter wereld wil." (Bron: VRT NWS)
Videoclip
De Leuvense band Moody Mae schreef een lied over een tienjarig meisje op de vlucht. Voor de opname van de videoclip vroeg de band aan enkele vluchtelingen en anderstalige nieuwkomers van De Nomade om te figureren. Elio D'hooge, Simon Verschatse, Manon Deck, Kaat Debeys, Kamiel Beelen en Senne Deman van de Professionele Bachelor Audiovisuele Kunsten zorgden voor de clip.